Hjulebord 2020

Den siste helgen i januar ble årets Hjulebord avholdt. Vi var hele 110 påmeldte og forventningene var høye. Programmet begynte allerede på torsdag kveld. Bigga hadde leid minibuss og inviterte til sigthseeing og "kulturelle innslag". Turen gikk gjennom Kvernevik til Stavanger sentrum. Herifra kjørte vi gjennom Ryfast, verdens lengste (?) undersjøiske tunell. Her begynte kjøleboksen å gå tom, men de hadde heldigvis både øl og cider på Jørpeland. Videre gikk turen til Oltedal hvor vi hilste på Tor Einar og fikk se i garasjen hans. Det ble så pass sent at vi valgte å spise på hotellreatauranten. De fleste av oss kom oss i seng etter middagen og et par glass med noe godt i, mens andre testet Stavangers uteliv.  


Fredagen var det igjen tid for tur med minibussen. Etter et par minutters kjøring ble vi vinket inn i promillekontroll. Den gikk selvfølgelig bra, og vi fikk kjøre videre. Første stopp for dagen var på Motorteknikk. Her ble vi tatt imot av Stig og Rune Bakke som viste oss rundt i lokalet og svarte på spørsmål. Her kunne vi nok vært hele dagen om vi hadde hatt tid, men vi hadde jo mer på programmet. Turen gikk mot Egersund. På veien hjem kjørte vi den flotte kystveien. Her var det mange fine plasser og se. Vi svingte også innom verkstedet til Odd Rune og overasket han.  


Fredagskvelden ble tilbragt på Armadillo, rett ved Fargegaten. Vi var 49 stk, så det var ikke så mange gjester utenom oss. Her trodde vi at vi skulle få Taco buffet, men det viste seg at vi fikk ferdige tacoer. Her var det veldig blandet respons, og vi går nok ikke her neste gang. Heldigvis var stemningen god og utvalget i baren upåklagelig. Det ikke så mange visste var at dagen derpå skulle det deles ut pris for “gårsdagens partyløve”. Juryen så kjapt at her var det mange gode kandidater, men valget ble ganske lett til slutt. Uten å nevne navn må vi jo ha med et av gullkornene. Han ville nemlig ikke ta den taxien som stod først i køen, for den var grønn! Og han likte ikke grønne biler... Til alt hell var den ikke grønn inni, så det gikk visst fint allikevel.  


Lørdag formiddag gikk turen til Stavanger sentrum. Her tok vi rutebuss, noe som ble en opplevelse i seg selv. En gjeng hadde lyst til å dra til oljemuseet, mens andre ville på shopping og pub. Guiden Bigga slo til igjen og forklarte og pekte om Nokas ranet mens vi gikk. Da vi kom til oljemuseet hadde de fleste ramlet av, det var jo ganske mange kjekke puber på veien! Siden vi ikke hadde noe fast opplegg ble folk litt spredt, men vi fant ut at det var egentlig greit, for da fikk jo folk gjort det de hadde lyst til.  


Så kom lørdagskvelden. Selve Hjulebordsaften. Undertegnedes nerver var på dette tidspunktet ganske tynnslitte, men det var det heldigvis ingen grunn til. For en kveld vi hadde! Jeppe gjorde en super jobb som toastmaster og stemningen var upåklagelig. Maten var god, drikken var god og det var lite og klage på. Etter maten hadde vi quiz, det ble også veldig gøy. Det ble også premieutdeling med både morsomme og seriøse priser til jubel og glede. Ut på kvelden dro Trubadur Ørjan stemningen til nye høyder med allsang. Det så ut som om folk koste seg, og vi var en stor gjeng igjen når lyset ble skudd på. Vi hadde det så kjekt at det var ikke så lett å få oss ut av lokalet, det måtte mer en litt forsiktig hinting til.  


Søndagen var nok hard for mange, jeg må innrømme at jeg var glad for at jeg bare hadde et par hundre meter hjemreise. Men selv om noen var reduserte i formen var stemningen god, og vi ble sittende i flere timer i resepsjonsområdet før vi dro hjem. 

Tusen takk til alle som kom på hjulebordet, dere var alle med til å gjøre helgen fantastisk! Neste år blir det Hjulebord i Fredrikstad, det blir helt sikkert kjempe bra. 


Jeg tar gjerne imot tips til hva som kan gjøres bedre til neste gang, så ikke nøl med å ta kontakt på silje@jdrk.net om du har noen innspill.  


Stor hilsen fra Silje