Street Legal Varhaug 22.4.17

Lørdag 22 april var det endelig klart for årets første Street Legal løp, denne gangen i Bueveien på Varhaug. Til tross for regn og snø dagen før, viste været på løpsdagen seg fram med sol og antydning til godt vær.  Dessverre hadde ikke alle varmegradene kommet tilbake etter vinteren, så vi måtte klare oss med de få som var der.  Løp ville det bli uansett.


Det viste seg fort at vi hadde grovt undervurdert hvor mange tilskuere det ville komme.  Ved neste korsvei er dette noe vi kan gjøre bedre.  Uansett så var det veldig gledelig at så mange publikummere kom for å se på.


En annen overraskelse var antall deltagere.  Basert på antallet forhåndspåmeldte trodde vi at det bli en del påmeldte, men at det skulle bli så mange som det ble hadde vi ikke trodd. Vi endte opp på 11 motorsykler og i overkant av 61 biler!


Med så mange deltagere var det mange gode og tette drag både under kvalifisering og finaler (eliminering).  Dessverre har vi ikke mulighet til å dekke alle.  De fleste publikummere fikk nok sine egne favoritter igjennom dagen, men vi kommer ikke utenom å nevne noen av deltagerne; 


Øyvind Norheim på sin oransje Vespa 90 Racer fra 1971 var et stort publikumsfrieri med gode hjulløft og kun et motorhavari i finalen hindret han i å gå til topps i Lett MC.


Oddbjørn Austad som hadde «fått låne» konebilen, en Toyota Yaris, for å kjøre Street Legal. Nå er Oddbjørn absolutt ikke ukjent med racing, men det er uansett godt gjort å bli nummer 2 i klassen.  Et veldig godt eksempel på at du ikke trenger å ha en sportsbil eller en trimmet gatebil for å gjøre det godt i Street Legal.


Magnor Mydland var selvsagt tilstede med sin velkjente Ford Granada og Hå-lensmann Oddvar Tengesdal fikk lov til å være med på et drag. I følge intervjuer med lensmannen rett etterpå var det en fantastisk tur han hadde vært med på.  Han hadde tidligere ikke kjørt så fort uten blålys i gang på taket. Tror nok at dette er en tur han vil huske en stund.  Magnor Mydland vant også den innlagte børnekonkurransen.  Kanskje ikke så uventet, da han klarte å børne sammenhengende fra startplata og over målstreken 201 meter lenger fremme..     


Dersom du har ros eller ris til oss som arrangører, så tar vi gjerne imot konstruktive tilbakemeldinger på hva som var bra eller hva som kan forbedres til neste arrangement.  Innspill kan gjøres via JDRK sin facebook side, eller ved å sende mail til silje@jdrk.net.

 


Etter løpet ble det diskutert litt blant oss arrangører og vi er vel enige om at vi må tilbake til 2003 for å finne et løp med flere deltagere og mer publikum!  Så vi må bare si TUSEN TAKK til publikum, deltagere og funksjonærer som gjorde dette til en suksess som vi gjerne kan gjenta.

Foto: Håvard Vidvei

Foto: Håvard Vidvei

Foto: Amalie Ravndal