Thunder Valle 2017

57 førere i forskjellige klasser for MC, bil og snøscooter hadde meldt seg på til årets Thunder Valle. I tillegg kom det opp et godt 20-talls førere i Street Legal klassene. Alt lå til rette for en weekend med god og tett racing. 


Som vanlig var de første fra JDRK på plass helgen før stevnet. Utallige runder ble kjørt med traktor for å forberede banen og gjøre den så god som mulig, samtidig som andre ildsjeler hadde ansvar for andre forberedelser. 


Været så først veldig lovende ut, men utover i uken så det ut som vi kanskje ville få noe regn i løpet av helgen. Dessverre slo værmeldingen til på fredag. Det ble tidlig klart at vi ikke kom til å klare oppstart kl 12 som annonsert.  Det var litt for mye yr i luften. Vi prøvde så godt vi kunne, men kl 17:00 ble det bestemt at det ikke var mulig å få til noe kjøring på fredag. 


Lørdag så også ganske skummel ut på værmeldingen, men det viste seg at været viste seg fra en annen side enn både Meteorologisk Institutt og Storm ville ha det til. Med iherdig innsats av banemannskaper fra 06:00 ble vi klar til å kjøre fra ca 09:45. For en dag vi fikk! Overskyet oppholdsvær og litt kaldt gjorde at vi fikk mye god kjøring og tett racing. Vi fikk blant annet se en veldig spennende fight mellom veteranen Jon Roger Dyreng og 14 år gamle Alice Hauge i Pro ET. Når vi må gå ned på tusendelen av et sekund for å skille førere, er det både spennende og tett. I tillegg fikk vi også se 4 tallet flere ganger i Pro Street med gode drag av både Kjell Marum og Fredrik Gravningen.


Etter 9 kvalifiseringsrunder var det tid for Street Legal.  Første par ut startet rett over klokken tre. Vi kjørte i klassene MC, Bracket, Street og Bad Boys. Mye god og jevn kjøring her og. Etter tre kvalifiseringsrunder startet elimineringen. Siste finale var ferdig rett over kl 18 og da sto vi igjen med følgende vinnere:


-Street Legal MC:  Cato Bru

-Bracket: Lars Johan Bjørkeland

-Street: Sindre Sele

-Bad Boys: Magnus Skår Hansen   


Det var en åpning for å fortsette med dragraceklassene utover kvelden, men det ble bestemt at 9 kvalifiseringsrunder var nok og vi ville fortsette på søndag morgen.


Søndag morgen ble vi møtt av det været som ble meldt på lørdag – regn. Langt ifra positivt når det gjelder dragracing på preparert bane. Det så veldig lovende ut rundt klokkene 10, men da banen var tørr og deltagere hadde begynt å komme til startplata, begynte det å regne igjen. Heldigvis stoppet regnværet rundt klokken ett, og med hjelp av vårt utrettelige banemannskap (og 14 minutter med sol) var vi klare for å kjøre rett over klokken 15. Det ble informert om at det ble en eller to runder med kvalifisering før elimineringen. Som vanlig på Thunder Valle ble det 2. Banen var fremdeles god, men det var nok bedre feste i banen på søndag enn på lørdag.  Det ser vi ganske så tydelig når vi har 60-fot tider ned mot 1.1 sekund i Classic Drag Bike (Asbjørn Skimten), 7.50 Bike (Gaute Lindskog) og Pro Street (Kjell Marum). Noen førere fikk det virkelig til å stemme på søndag. Som for eksempel Bjørn Hultberg i Super Pro Et, som i siste kvalifiseringsrunde klarte å komme seg inn på førsteplass i kvalifiseringen med et drag på 8 tusendeler over dial in. Samme prestasjon hadde også Anders Svindland i Pro ET, med sitt drag som var 3 tusendeler og dial in.


Elimineringen startet rundt klokken 17 på søndag. Da siste drag var kjørt, sto vi igjen med følgende vinnere:


-Junior Bike 11: William Brøndbo

-Junior Bike 13: Trygve Kjærstad Helgerud

-ET Street Bike:  Kenneth S. Laget

-Super Comp Bike: Ronnie Moe Halvorsen

-7.50 Bike; Gaute Lindskog

-Snow Mobile Pro Stock: Torstein Hermansen

-Classic Drag Bike: Asbjørn Skimten 

-Street Legal 6.70: Jon Ragnar Mikarlsen

-Junior Dragster:  Håvard Kongsheim

-Small Tire Stock Suspension: Thomas Hauge

-Pro ET: Alice Hauge

-Super Pro ET:  Janne Klungland

-Pro Street: Fredrik Gravningen


Vi gratulerer alle vinnere og team med seieren. 


JDRK vil også takke alle deltagere, publikum, funksjonærer, sponsorer og andre involverte under Thunder Valle 2017. Uten dere ville det ikke vært mulig å arrangere noe stevne.


En sliten gjeng av arrangører takker for nå og håper vi alle ses for en ny dyst på stripa under Thunder Valle 2018.